пʼятницю, 4 липня 2014 р.

8 липня - Український день родини.

Український День родини відносно молоде свято і відзначається з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят" був підписаний 30 грудня 2011 року. Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня.
       Родина являє собою організовану соціальну групу, а її представники пов’язані між собою не тільки спільністю побуту, але і взаємною моральною відповідальністю, а також соціальною необхідністю, яка зумовлює потребу суспільства в духовному і фізичному самовідтворенні, звідси, мабуть і пішов вираз: сім’я - осередок суспільства . Звичайно ж, сім’я належить до найважливіших суспільних і державним цінностей.
      В міжнародному співтоваристві День сім’ї засновано Генеральною Асамблеєю ООН ще в 1993 році, і відзначається він 15 травня, в Росії існує "День сім’ї, любові та вірності", який також відзначається 8 липня.

      
  
До цього дня в читальному залі експонується книжкова виставка "Краси немає без калини – життя немає без родини". Один із розділів цієї виставки присвяченій темі родини в українській художній літературі.
Фрагменти виставки





  











Немає коментарів:

Дописати коментар